Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky jehněčí kýty, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 lžíce hořčice, 2 cibule, 3 zelené papriky, 3 rajčata, 1 lžička hladké mouky, sůl
Maso lehce naklepeme, osolíme, slabě potřeme hořčicí, poklademe drobně pokrájenou slaninou, polovinou cibule a odjadřincovanou paprikou. Sbalíme a ovážeme. Na kastrole rozpálíme máslo, přidáme drobně pokrájenou druhou polovinu cibulí, zpěníme a závitky po celém povrchu opečeme. Pak přidáme zbytek papriky, oloupaná pokrájená rajčata a dusíme, až zelenina pustí šťávu. Pak zkusíme, je-li maso měkké. Není-li, mírně podlijeme a dokončíme. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou. Šťávu podáváme necezenou.
Příloha: noky, rýže, makaróny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka