Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg jehněčí kýty (kůzlečí řízky), 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, sardelová pasta, 1/4 l kysané smetany, citrónová kůra, citrónová šťáva, 1 lžíce kaparů, 1  žloutek,

Náplň: 5 dkg slaniny, 1/2  cibule, 10 dkg kůzlečích jater

Příprava náplně: Slaninu drobně pokrájíme a do sklovita vyškvaříme. Pak přidáme cibuli, osmahneme ji, přidáme naškrábaná játra, osolíme, promícháme a odstavíme z plotny.
Řízky posolíme, potřeme náplní a svážeme. Protkneme je proužky slaniny. V kastrole do sklovita vyškvaříme zbytky slaniny, přidáme drobně pokrájenou cibuli, máslo a vše lehce osmahneme. Závitky na tomto základě opečeme po celém povrchu. Pak je mírně podlité dusíme do měkka. Nakonec přidáme do šťávy trochu sardelové pasty, kousek citrónové kůry a krátce podusíme. Přilijeme většinu smetany s moukou a kapary, povaříme. Po odstavení z plotny přilijeme zbytek smetany s rozmíchaným žloutkem.
Příloha: jemné noky nebo makaróny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka