Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg předního kůzlečího, sůl, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, muškátový květ, 1 šálek mléka, zelená petrželka, květák, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 karotka,
Na houskové knedlíčky: 5 dkg másla, 5 dkg žemlí, 1 vejce, 1 žloutek, trochu mléka, sůl, muškátový květ, zelená petrželka
Utřeme máslo se žloutky, přidáme ustrouhanou, mlékem skropenou žemli (od předchozího dne), osolíme, okořeníme, přimícháme z bílku sníh a podle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Tvoříme knedlíčky.
Maso rozdělíme na menší kousky a uvaříme se zeleninou a cibulí do měkka. Z másla a mouky uděláme mírně nažloutlou jíšku, zalijeme vývarem z masa a dobře povaříme. Přidáme pokrájené maso, na másle podušenou zeleninu a na míse obložíme uvařenými houskovými knedlíčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka