Velikonoční jehněčí kýta - recept cpt. Cooka
10 porcí:  2 kg jehněčí kýty bez kostí, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 20 dkg cibule, 15 dkg mrkve, 15 dkg pórku, 5 dkg česneku, 20 dkg rajčat, tymián, rozmarýn, rajčatová šťáva, 2.5 dl červeného vína
Maso nasolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Očištěnou mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a na takto připravenou vložíme maso, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi na 170-180 stupňů. Po upečení maso vyjmeme. Do zeleninového základu přidáme nakrájená rajčata, tymián, rozmarýn. Dusíme a podléváme červeným vínem. Na závěr propasírujeme a dochutíme solí a pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka