Tykev plněná skopovým masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg skopového masa, 15 dkg cibule, 1 lžička zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 2 tykve (po 400 g), 2 lžíce másla, 6 lžic rajčatového protlaku, 1/4 l vody, 6 dkg másla, 4 vejce, 2 citróny
Libové maso meleme na masovém strojku s cibulí a petrželkou. Podle chuti osolíme a přidáme pepř. Dobře promícháme. Tykev omyjeme, rozpůlíme, neloupeme a vydlabeme hranatou lžičkou. Směsí z masa naplníme vydlabané půlky tykve. Rajčatový protlak promícháme s vodou, osolíme, opepříme a dáme krátce povařit. Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj naplněné tykve. Zalijeme řídkou rajčatovou zálivkou a dáme do trouby. Pečeme 40 minut. Omáčka se téměř vstřebá a tak nakonec zalijeme tykev rozšlehanými vajíčky s citrónovou šťávou. Necháme vajíčka ztuhnout a ihned podáváme. Jako příloha se hodí rýže.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka