Tatranské skopové plátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg skopové kýty, 5 dkg oleje, sůl, mletý pepř, 5 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 3 dl vody, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg rajčatového protlaku, 5 dkg slaniny, 15 dkg brusinkového kompotu, 5 dkg křenu
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách prudce opečeme. Na tuku dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme vodou, promícháme a provaříme. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme, dochutíme, přidáme rozškvařenou slaninu a protlak, převaříme. Na talíři zdobíme brusinkami a křenem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka