Spišský šoulet - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg skopového plecka bez kosti, 20 dkg uzeného bůčku, 25 dkg bílých fazolí, 20 dkg velkých krup, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 15 dkg tuku, mletý pepř, sůl, majoránka
Skopové maso uvaříme v osolené vodě. Bůček, kroupy a předem namočené fazole uvaříme každé zvlášť. Na tuku usmažíme nadrobno posekanou cibuli, přidáme uvařené fazole a kroupy, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránku a rozetřený česnek. Podlijeme vývarem z uzeného masa a promícháme. Dáme na vymaštěný pekáč, rozložíme nakrájené uvařené skopové maso, překryjeme plátky uzeného bůčku a zapečeme v troubě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka