Bujón - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 střední mrkev, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 cibule, 1/2 citrónu, 5 zrnek nového koření, 5 zrnek celého pepře, 2 bílky, 20 dkg hovězího masa, 1 lžička octa, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, pórek, glutasol, 2 l vývaru z kostí
Očištěnou zeleninu a oloupaný citrón nakrájíme na plátky, přidáme na kostičky krájené hovězí maso a bílky. Všechno v misce vymícháme, až bílky zpění. Zalijeme horkým vývarem, přidáme ocet, koření, promícháme a zvolna pod pokličkou asi hodinu vaříme. Přecedíme přes hustý cedník nebo utěrku a dochutíme. Křišťálově čistý bujon podáváme s jemně nakrájeným pórkem (na kolečka).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka