Skopové s jarní cibulkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg skopového masa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, 1 lžíce studené vody, 8 jarních jarních cibulek, 1/2 lžičky mletého zázvoru, česnek,
Záliv:: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička máčené škrobové moučky, 1 špetka soli, 3 lžíce vývaru
Libové skopové maso nakrájíme na kostičky a promícháme v těstíčku, které jsme připravili ze škrobu, hladké mouky a vejce. Jednotlivé kousky osmažíme dozlatova ve větší dávce oleje. Pak vyjmeme a dáme okapat. Cibulky krájené na kolečka opékáme asi minutu na oleji, přidáme česnek krájený na plátky, zázvor a usmažené okapané maso. Promícháme s připraveným zálivem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka