Skopové řízky se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  skopové řízky bez loje, sůl, 1 rovná lžička mletého zázvoru, 1 lžíce másla, 1  cibule, 1 lžička mleté papriky, 1/2  citrónu, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky
Řízky naklepeme a na okraji nakrojíme. Posolíme je a poprášíme na jedné straně zázvorem. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Pak je mírně podlité dusíme, přidáme papriku a citrónovou šťávu z poloviny citrónu. Jakmile jsou měkké, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou a povaříme asi 5 minut.
Příloha: jemné noky, makaróny, houskové knedlíky a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka