Skopové na žampiónech - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg skopového hřbetu, 1 vejce, 1 lžíce škrobové moučky, 4 větší žampióny, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2 šálku vývaru,
Záliv:: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky wei-su, 1 lžička škrobové moučky, sůl, bílý pepř
Skopové maso nakrájíme na kostičky, promícháme s vejcem, škrobem a solí. Vložíme na rozpálený olej a asi minutu mícháme. Přidáme krájené žampióny, krátce restujeme a zalijeme horkým vývarem. Vzápětí přimícháme záliv, pokrm pokapeme několika kapkami oleje a podáváme na teplé míse.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka