Skopové na jehle - recept cpt. Cooka
1 porce: 15 dkg lilku, 12 dkg rajčat, 5 dkg cibule, 4 dkg oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, 15 dkg skopové kýty, 5 dkg skopové oháňky, sůl, 3 dkg šťávy z cibule, mletý pepř, 2 dkg oleje na pokapání
Opláchnutý a otřený lilek se vloží na chvilku do horkého oleje. Potom se vyjme, nechá okapat, oloupe se a dužina se nakrájí na drobnější kostky nebo kousky. Jemně nakrájená cibule se vloží do horkého oleje, nechá se krátce zpěnit, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata, připravený lilek, podle chuti sůl, mletý pepř a kousek bobkového listu. Směs se nechá za občasného promíchání krátce podusit a pak se prolisuje přes husté síto.
Nepříliš tučné skopové maso se nakrájí na větší kostky, osolí a pokape šťávou ze syrové cibule. Kostky masa se napichují s plátky osolené a opepřené skopové oháňky na jehlu, pokapou olejem a pečou prudce na roštu.
Upečené maso se podává na jehle s připravenou horkou kaší z lilku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka