Skopové na česneku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg zadního skopového masa, 4 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce tuku, 2  cibule ()
Zadní skopové maso necháme odležet, buď je předem natřeme česnekem se solí, nebo očištěné před úpravou česnekem protáhneme jako slaninou. Osolíme je, vložíme na rozpálený omastek, rychle opečeme po obou stranách, pak teprve podlijeme, zakryjeme a dusíme v troubě asi 1/2 hodiny. Pak je odkryjeme a dopečeme po obou stranách do červena. Když je maso již měkké, nakrájíme je, dáme na předehřátou mísu a polijeme šťávou, se které sebereme přebytečný tuk. Pod maso můžeme přidat pokrájenou cibuli a šťávu pak prolisovat, aby byla hustší!
Dobrá sestava: Skopové na česneku, brambor nebo rýže a zelí, kapusta nebo salát, aby bylo postaráno též o látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka