Skopové maso se sójovými klíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg skopového masa, 10 dkg sójových klíčků, 1/2 lžičky soli, 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 5 dkg mandlí, 1  paprika,

zálivka: 1 lžíce desertního vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1  feferonka, mletý zázvor, moučkový cukr, glutasol, 1 dl vývaru

Libové skopové maso (kýta, hřbet) nakrájíme na tenké plátky (2 mm) o velikosti přibližně kovové pětikoruny. Smísíme s rozmočenou škrobovou moučkou, osolíme a dáme stranou.
Na pánvi rozpálíme olej, prudce osmahneme sójové klíčky, vyjmeme děrovanou lopatkou a dáme stranou. Totéž uděláme s čerstvou, na proužky nakrájenou červenou kapií (použijeme-li sterilovanou kapii, dáme ji až do hotového pokrmu). Nyní do téže pánve dáme opražit plátky masa, přidáme česnek rozkrájený na plátky, osmahneme za stálého míchání z obou stran a zalijeme zálivkou, připravenou ze všech uvedených přísad (feferonku pokrájíme nebo nahradíme chilli). Krátce povaříme. Pak přidáme opražené mandle, osmažené sójové klíčky a proužky kapie (případně nakládanou kapii). Promícháme. Nakonec zakápneme pokrm několika kapkami oleje.
Podáváme s těstovinami - nejlépe vlasovými nudlemi (s petrželkou a celerovou natí), nebo s rýží a zeleninovým salátem.
Místo sójových klíčků lze použít jemně na proužky nakrájené bílé zelí, celer nebo kedluben.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka