Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká) - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, mletá paprika, cibule, 3/4 kg kysaného zelí, 60 dkg debrecínská klobásy, kmín, sůl, 3 lžíce kysané smetany
Dáme vařit na polovic vodou zředěnou a procezenou šťávu z kyselého zelí. Připravíme řídkou, do růžova osmaženou jíšku, přidáme do ní špetku červené papriky a trochu drobně nakrájené cibule. Podlijeme to studenou vodou a rozředíme povařenou šťávou ze zelí. Do této polévky zavaříme přiměřené množství zelí a také hodně velký kus uzené na kolečka nakrájené debrecínské klobásy. Na konec přidáme do polévky trošku kmínu a soli.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka