Skopové maso po irsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg skopového plecka, 1 lžíce vepřového sádla, 1 kapusta nebo bílé zelí, sůl, mletý pepř, 1/2 kg brambor, vývar
V kastrole z varného skla rozehřejeme sádlo, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli a do sklovita ji podusíme. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na cibuli. Nesmí zhnědnout. Pak maso osolíme, opepříme a mírně podlité dusíme do poloměkka. Brambory nakrájíme na kostky a přidáme k poloměkkému masu. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou kapustu nebo zelí, přisolíme, je-li třeba, trochu podlijeme. Jakmile jsou brambory měkké, pokrm promícháme a podáváme v téže nádobě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka