Skopové maso po indonésku - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg skopové kýty, 2 lžíce kokosového mléka, 3 lžíce oleje,

Přísady: 1 velká jemně nasekaná cibule, 4 stroužky česneku,  trochu zázvoru jemně nakrájeného čerstvého nebo máčeného, několik listů meduňky, sůl,  špetka šafránu, 2  citróny na šťávu, 3  chilli papričky, 1 lžíce moučkového cukru

Maso nakrájené na větší plátky smícháme s cukrem, solí, citrónovou šťávou a grilujeme dozlatova. Na rozpálený olej dáme přísady a usmažíme dohněda. Nakonec přidáme kousky grilovaného masa, zalijeme kokosovým mlékem a pomalu dusíme 15-20 minut. Maso musí být suché a křehké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka