Skopové maso New Orleans - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg skopového masa (ramínka) nakrájeného na kostky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 4  brambory nakrájené na kousky, 2 dl rajčatového protlaku, 2  rajčata nakrájená na kousky, 4  jarní cibulky, 1  cibule nakrájená nadrobno, 1  bobkový list, 1 stroužek česneku, 1  mrkev nakrájená na kousky, 1 dl bílého vína,  špetka muškátového oříšku,  špetka rozmarýnu, sůl, mletý pepř
Skopové maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm krátce maso opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce smažíme. Přidáme rajčata a tolik vody, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme 1 hodinu. Přidáme všechny ostatní přísady mimo vína a muškátového oříšku a dusíme dalších 30 minut. Víno a muškátový oříšek přidáme těsně před podáváním.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka