Skopové maso na majoránce - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg skopové kýty nebo plecka, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1  cibule, 3 stroužky česneku, máslo, hladká mouka, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce majoránky, 1/2 lžičky sardelové pasty (nemusí být), 70 dkg brambor
Maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Na másle zpěníme cibulku a česnek, zasypeme moukou, uděláme světle žlutou jíšku, zředíme vývarem z masa (bez zeleniny). Mezitím uvaříme brambory. Omáčku povaříme, přidáme majoránku (suchou pomnutou), petrželku. Lze přidat i sardelovou pastu. Maso nakrájíme na kousky, vložíme spolu s brambory do omáčky a podáváme horké na nahřátých talířích.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka