Skopová žebírka zapečená - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  skopových žebírek, sůl, zelená petrželka, 1  cibule, 1 lžíce másla, sardelová pasta, 5 dkg parmazánu, 1/4 l kysané smetany
Žebírka lehce naklepeme, nesolíme, opečeme je na každé straně krátce na másle a vyjmeme na talíř. V másle, ve kterém se žebírka opékala, zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Sardelovou pastu smícháme s kouskem másla a petrželkou, žebírka tím potřeme a vložíme na zpěněnou cibuli. Dusíme je chvíli na mírném ohni bez podlévání, pak mírně podléváme. Jakmile jsou měkká, přendáme je do nízké zapékací mísy, polijeme osolenou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.
Obměna: Použijeme větší zapékací mísy a mezi žebírka dáme rozpůlená osolená rajčata posypaná petrželkou a pokapaná máslem. Zapékáme současně s žebírky.
Příloha: suchá rýže, malé nočky, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka