Skopová kýta po australsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  skopová kýta, voda, sůl, moučkový cukr, cibule, celý pepř, několik  hřebíčků
Skopová kýta se naloží na 1 - 2 dny do láku z převařené vody, trochu soli, cukru a na plátky nakrájené cibule. Potom se kýta z láku vyjme (nebyla-li vykostěna, zbaví se kostí), stáhne motouzkem, vloží do hrnce a opět zalije lákem. Pak se přidá celý pepř a několik hřebíčků a uvaří do měkka. Uvařená kýta se nechá v láku vychladnout. Studená a okapaná se krájí na plátky a podává se obložená různou zeleninou nebo smíšeným zeleninovým salátem.
Dávky surovin se určují podle velikosti kýty a porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka