Skopová kotleta po japonsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 skopové kotlety, 3 lžíce kečupu, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce žlutého vína, 1 lžička glutasolu (Wej-su), 1 lžička zázvoru jemně nasekaného máčeného (nebo polovina mletého), sůl, olej
Vykostěnou kotletu rozkrájíme na šest až sedm kousků i s kostí. Potřeme směsí sójové omáčky, kečupu, žlutého vína, Wej-su. Necháme uležet 15 - 20 minut. Na rozpálený omastek dáme čerstvý zázvor (nemáme-li čerstvý zázvor, posypeme kotlety mletým) nebo cibulku a smažíme do zrůžovění. Přidáme kotlety a na mírném ohni pečeme doměkka. Podáváme ozdobené plátky čerstvých rajčat nebo okurek. Podle chuti přisolíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka