Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg skopového hřbetu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička brotanu, 4 listy šalvěje, 2  bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 3  cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg celeru nebo lžíce krájených celerových listů, 7 l červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 20 dkg mrkve, 4  rajčata, vývar
Skopový hřbet zbavíme přebytečného tuku a dáme do pekáčku. Potřeme rozmarýnem, brotanem, drcenou šalvějí a jalovčinkami. Přidáme třetinu množství cibule, očistěný česnek a nakrájený celer. Přelijeme červeným vínem a necháme přes noc v chladničce rozležet. Pak vyjmeme maso z marinády, osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme na oleji. Marinádu přecedíme, koření a zeleninu přidáme k masu, zalijeme asi 1/4 l marinády a dusíme asi hodinu. Pak přidáme pokrájenou mrkev, zbylou cibuli, a dále pečeme. Podle potřeby podlejeme vývarem nebo marinádou. Když maso zčervenalo, přidáme rajčata překrájená na půlky a ještě 5 minut pečeme. Maso podáváme se šťávou a těstovinami či rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka