Musaka - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg skopového masa, 10 dkg rýže, 8 dkg oleje, 2 cibule, zelená petrželka, 1 stroužek česneku, sůl, 80 dkg brambor nebo 2 velké baklažány, 4 rajčata nebo 4 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 l mléka, 1 vejce
Nakrájené maso udusíme na zpěněné cibuli s petrželkou a česnekem. Zvlášť udusíme na cibuli rýži. Udušené maso umeleme a smícháme s rýží. Do ohnivzdorné vymaštěné mísy vrstvíme plátky syrových oloupaných brambor, které osolíme a pokapeme protlakem nebo poklademe plátky rajčat, a míšeninu masa a rýže. Navrch brambory. Pokrm necháme zapéci. Ke konci zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, a dopečeme.
Pracujeme-li s baklažány místo s brambory, pak baklažány oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme je chviličku odležet, pak obalíme v mouce a po obou stranách prudce osmažíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka