Jehněčí s meruňkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg jehněčího masa nakrájeného na kostky, 1  červená cibule nakrájená nadrobno, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička koriandru, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek rozdrcený česneku, 2  rajčata nakrájená na malé kousky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 15 dkg sušených meruněk, 1 lžička moučkového cukru, 3 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Ve větší misce smícháme nakrájené maso s olejem, skořicí, koriandrem a kmínem a dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a na něm 5 minut osmahneme připravené jehněčí maso. Hotové maso přeneseme do hlubší zapékací misky a držíme v teple. Do stejné pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a rajčatový protlak a vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Omáčku nalijeme na maso a dobře promícháme. Misku přikryjeme a pečeme v troubě při 190°C asi 1 hodinu. Na posledních 10 minut odstraníme pokličku. Podáváme s rýží posypané čerstvou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka