Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  jehněčích kotlet nebo poloviční množství řízků, sůl, 1 lžíce másla, 1  cibule, 2  sardelky, zelená petrželka, 7 dkg šunky, 1 šálek kysané smetany, 5 dkg parmazánu nebo čedaru
Naklepané řízky na jedné straně osolíme a na druhé straně je potřeme směsí sekané cibule, petrželky a sardelového másla. Vložíme je na rozehřáté máslo a dusíme mírně podlité doměkka. Šťávu necháme trochu vydusit, aby maso slabě zhnědlo. Pak potřeme povrch smetanou, posypeme jemně usekanou šunkou a strouhaným sýrem a zapečeme do růžova.
Příloha: rýže, spagety, pšeničný chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka