Jehněčí po řecku - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg jehněčího masa nakrájeného na kostky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce oleje, 1 dl bílého vína, 2 stroužky rozdrcené česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička tymiánu, bobkový list, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, až zesklovatí. Přidáme česnek a maso, poprášíme moukou, zalijeme vínem, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Přidáme koření, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut, až maso změkne. Před podáváním odstraníme bobkový list.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka