Jehněčí na karí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg jehněčího masa nakrájeného na kousky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 3 lžičky karí koření, 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno, 2.5 dl vody, 1 dl bílého vína, 10 dkg rozinek, 2 lžíce škrobové moučky, olej ve spreji, sůl, mletý pepř
Pánev postříkáme olejem, rozehřejeme a přidáme maso. Maso zprudka osmahneme, přidáme cibuli, česnek a karí koření a vaříme 6 minut. Přilijeme vodu a víno, přidáme rozinky, sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 50 minut. Solamyl rozmícháme ve vodě a pomalu přilijeme k omáčce. Za stálého míchání vaříme další 3 minuty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka