Jehněčí maso v jáhlové kaši - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg jehněčího masa, 2 lžíce vepřového sádla, 4 dkg slaniny, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 2 stroužky česneku, 25 dkg jáhel, sůl
Osolené maso nakrájíme na malé kostky a opečeme na sádle. Podlijeme, po 15 minutách přidáme nakrájenou zeleninu a společně dusíme doměkka. Jáhly spaříme a uvaříme na hustou kaši. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme a polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Na talíř upravíme dávku kaše, na ni dušené maso se zeleninou a vše přelijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka