Jehněčí maso smažené na cibulkách - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg jehněčí kýty nebo hřbetu, 15 dkg šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sherry, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžička sezamového oleje, olej na smažení,

Marináda: 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 1.5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 špetka soli

Maso nakrájíme na kostky velikosti 2,5 x 2,5 cm. Šalotky umyjeme, oloupáme, nakrájíme také na kousky o délce 2,5 cm. Česnek oloupáme a nadrobno usekáme. Maso pečlivě promícháme se všemi ingrediencemi marinády a necháme 15 minut odstát.
Marinované maso smažíme spolu s česnekem za stálého míchání na rozpáleném oleji 3 minuty. Přidáme šalotky a smažíme dále - nepřestáváme míchat - až cibulka zesklovatí. Přilejeme tekutý med a sherry, zamícháme a ještě 2 minuty smažíme. Přilejeme sezamový olej a pečlivě promícháme. Ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka