Jehněčí maso na víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg jehněčího masa, sůl, 6 lžic oleje, 2 lžíce másla, 30 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička octa, 2 dl červeného vína, hladká mouka
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu se zeleninou ji osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, přikryjeme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme. Šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Maso přeléváme na talířích omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka