Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 jehněčích kotlet, mletý pepř, 1 dl oleje, 2 snítky máty peprné,
Mátový jogurt: 2 snítky máty peprné, 1 snítka zelené petrželky, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 30 dkg bílého jogurtu
Omyté, osušené a opepřené kotlety vložíme na 2 hodiny do marinády připravené z oleje a najemno nasekané máty. Po vyjmutí z marinády kotlety grilujeme 8 - 10 minut z každé strany.
Mátový jogurt: omytou, nadrobno nasekanou mátu a petrželku rozmícháme v oleji, do nějž pak přimícháme i osolený a opepřený jogurt s prolisovaným česnekem. Podáváme jako omáčku k hotovým kotletám.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka