Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg jehněčího masa nebo kůzlečího, 5 dkg slaniny, 5 dkg másla, 1 cibule, 15 dkg kořenové zeleniny, hořčice, citrón
Maso částečně vykostíme, protkneme proužky slaniny, osolíme. Zbylou slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme máslo a maso na tomto tuku opečeme. Pak maso vyjmeme a na témž tuku opečeme na nudličky pokrájenou zeleninu a cibuli. Pak maso vložíme zpět, mírně podlijeme, přidáme kousek citrónové kůry, hořčici a dusíme do měkka. K hotovému masu přidáme citrónovou šťávu. Šťávu na mase můžeme procedit nebo ji podáme necezenou.
Příloha: suchá rýže, nočky, těstoviny, saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka