Česnekové jehněčí - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 jehněčí kýta, 1 česnek (celá palička, ne jen stroužek), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky majoránky, 1/8 másla, sůl, olej, 1 cibule
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni vložíme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou (nebo vodou s bílým vínem) a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a dáme na teplo. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Jehněčí podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opékanými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka