Arménský šašlík - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg skopového masa nebo jehněčího, 2 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sumahu, sůl, 1 lžíce adžiky Avokádo, 2 lžíce oleje
Maso nakrájíme na kousky po 30 g, osolíme, posypeme adžikou, drobně nakrájenou nebo strouhanou či granulovanou cibulí, citrónovou šťávou nebo sumahem a pokapeme olejem. Dobře promícháme a dáme uležet do chladničky na 6 hodin i déle. Pak napícháme na jehly a opékáme na grilu nebo na žhavém uhlí. Během opékání potíráme olejem nebo slaninou.
Jako příloha se podávají rajčata, mladá cibulka, petrželka, plátky citrónu nebo se sype sumahem. V arménii je oblíbená i kindza, což je mladá čerstvá nať koriandru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka