Arabský jehněčí špíz se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg jehněčího masa (vykostěný hřbet), 2 stroužky česneku, 1 dl olivového oleje, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžička kořenící pasty sambyl oelek, 1 lžička soli, špetka mleté skořice, špetka kmínu, špetka koriandru, 2 červené papriky, 12 šalotek, 4 cibule, 8 třešňových rajčat
Česnek rozetřeme s olejem a kořením, přidáme na kostky nakrájené maso, důkladně promícháme, přikryjeme a marinujeme nejméně 3 h. Papriky nakrájíme na kousky, cibule rozčtvrtíme a šalotky oloupeme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se šalotkou, paprikou, cibulí a rajčaty napichujeme na špíz. Po všech stranách grilujeme asi 15 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka