„Škebličky“ s malými dýněmi - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg těstovin - „škebliček“, 2 malé tykve, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 5 malých zralých rajčat, 1 lehkého masového vývar, 1 snítka zelené petrželky, 1 snítka bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán nebo gruyére
V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, slaninu, nakrájenou na nudličky, a malé dýně (neloupané), nakrájené na kostičky. Potom vlijeme teplý vývar, přidáme pokrájený česnek, petrželku a bazalku a rajčata, pokrájená na kousky, oloupaná a zbavená semínek. Osolíme, opepříme a dovaříme do konce na mírném ohni. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme.
Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu se zeleninou. Promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka