Znojemské vepřové kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 5 dkg oleje, 3 dkg másla, 10 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, 5 dl vývaru, 1.5 dl bílého vína, 2 dkg hořčice, celý pepř, 3 dkg slaniny, 8 dkg kyselých nakládaných okurek
Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách prudčeji opečeme. Kotlety vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova, zalijeme částí vývaru, vínem, rozmícháme, přidáme několik kuliček pepře, hořčici, vložíme kotlety a občasného dolévání dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme na slanině orestované okurky a povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka