Zapečené brambory - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg vepřového masa, 1 kg loupaných brambor, 1 sklenka leča, 3  vejce, 5 dkg tvrdého sýra, 2 lžíce vepřového sádla, 1 větší cibule, 2 dl mléka, vepřové sádlo na vymaštění, strouhanka na vysypání pekáče, zelená petrželka,  špetka pálivé papriky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Mleté maso podusíme na cibulce, kterou jsme předem osmahli na horkém sádle. Přidáme sůl, papriku a lečo. Necháme asi 15 minut podusit, podle potřeby mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Směs opatrně vmícháme do nakrájených brambor, promícháme, dochutíme a vsypeme na pekáč, který jsme vymazali sádlem a vysypali strouhankou. V horké troubě asi 15 minut zapékáme. Pak zalijeme vejci rozmíchanými ve smetaně nebo mléce, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme hustě posypané zelenou petrželkou se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka