Vepřový bůček v čínském zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 1 sklenka desertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, 50 dkg čínského zelí, olej, 2 stroužky česneku, 5 lžic sójové omáčky, vegeta, zelená petrželka, vývar z masoxu, mletý zázvor
Opraný, kůže zbavený bůček nakrájíme na jemné plátky a promícháme se solí, pepřem, škrobem a vínem. Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky. Odleželé maso prudce opečeme na oleji, tuk slijeme, přidáme zelí, zázvor a třený česnek. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až zelí zkřehne. Zahustíme škrobem rozmíchaným ve vývaru a znovu krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a sekanou petrželkou a podle chuti dosolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka