Vepřové závitky smažené - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, sůl, 1  vejce, 1  bílek, strouhanka, olej na smažení,

Náplň: 2 lžíce drůbežích jater, 1 lžíce cibule, 1 lžička zelené petrželky, 1 lžíce slaniny, 1  žloutek, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička mléka, mletý pepř

Příprava náplně: Naškrábanou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, petrželku a jatýrka slabě opečeme. Po odstavení z ohně přimícháme mléko, vláčnou strouhanku a žloutek, osolíme a opepříme. Řízky odblaníme, naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, srolujeme a sepneme jehlicí. Pak je obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a bílku a strouhance. Smažíme je zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Hotové dáme na papírové ubrousky okapat.
Přílohy: opečené brambory, saláty nebo bramborová kaše sypaná na sucho opraženou strouhankou a pokapaná máslem, nebo dušený hrášek s karotkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka