Vepřové závitky se sardelovým máslem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky z vepřové kýty, 1 lžička sardelové pasty, 3 dkg másla, 5 dkg slaniny, hladká mouka na obalení, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, sůl
Maso naklepeme, potřeme sardelovým máslem, které jsme si předem připravili ze sardelové pasty a poloviny másla, plátky svineme v závitky a upevníme jehlami. V závitkách utvoříme otvory, kterými protkneme na proužky nakrájenou slaninu, osolíme a obalíme v mouce. Na rozehřátém zbytku másla a na kostičky nakrájené slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme závitky a po celém povrchu opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme moukou, přidáme plátek másla a povaříme. Podáváme s knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka