Vepřové závitky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové řízky, 1 lžička sardelové pasty, 2 lžíce másla, 5 dkg slaniny, 1 středně velká cibule, 1 lžička hladké mouky
Naklepané řízky potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Sbalíme je, sepneme a protkneme proužky slaniny. Povrch posolíme, poprášíme hladkou moukou. Na zbylém másle a drobně pokrájené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlité je dusíme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou mouky smíchané s kouskem másla a povaříme.
Obměna: místo sardelového másla použijeme máslo hořčicové se sekanou petrželkou.
Příloha: malé nočky, grilovaná rajčata nebo saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka