Vepřové taštičky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky vepřového plecka, 2 cibule, worcestrová omáčka, zelená petrželka, 20 dkg drůbežích jater, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, mletá paprika, červené víno, 3 dkg oleje, 4 dkg másla, 1/4 l bujónu (masox), hladká mouka
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku, zalijeme trochou vína a necháme provařit. Prochladlou náplní naplníme plátky masa proříznuté do tvaru taštičky (vytvoříme kapsu a vnitřek vytřeme česnekem), posypeme paprikou, osolíme, opepříme. Maso opečeme na rozpáleném másle po obou stranách, přidáme kolečka cibule, podlijeme trochou masoxu a dusíme přiklopené za občasného podlévání masoxem doměkka. Taštičky vyjmeme, odstraníme párátka, kterými jsme kapsu sepnuli, vysmahlou šťávu zasypeme trochou mouky, podlijeme masoxem a provaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka