Vepřové řízky nebo kotlety se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové řízky nebo kotlety, sůl, 1 lžíce másla, 15 dkg žampiónů, zelená petrželka, 2 lžíce oleje, 1 lžička hladké mouky
Žampióny nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na másle. Osolíme a ke konci přidáme usekanou petrželku. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme a na každé straně 3-4 minuty na oleji opékáme. Přendáme je do nahřátého kastrolu. Šťávu zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme a necháme krátce povařit. Kotlety urovnáme na nahřátou mísu, polijeme šťávou a na každou kotletu položíme lžičku žampiónů, které vyjmeme vidličkou. Máslem, které zbylo z dušených žampiónů, mastíme přílohu.
Obměna: místo žampiónů použijeme pórek (asi dvojnásobek váhy).
Příloha: spagety
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka