Vepřové řízky na hrášku - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 2 dl vody, 15 l smetany 12%, vegeta, 40 dkg sterilovaného hrášku
Řízky nakrojíme po obvodu na několika místech, osolíme, opepříme, poprášíme po obou stranách moukou a opečeme na oleji v tlakovém hrnci. Osmažené řízky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a dusíme 20 minut. Měkké řízky vyjmeme a šťávu vydusíme do tuku a dočervena. Zaprášíme lžičkou mouky, osmahneme a zalijeme smetanou a několika lžícemi vody. Přidáme vegetu a za stálého míchání připečenou šťávu odvaříme. Do omáčky vmícháme hrášek, vložíme řízky a krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka