Vepřové nudličky s bambusovými výhonky - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, bambusový výhonek (1 konzerva), pažitka, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce desertního vína,  špetka moučkového cukru, sůl, 1/2 lžíce vegety, 1 dl vývaru z masoxu, mletý pepř, ocet, 1  vejce, škrobová moučka
Očištěnou a odblaněnou kýtu nakrájíme na jemné nudličky a promícháme s vejcem. Necháme odležet. Bambusové výhonky nebo oloupanou kedlubnu nakrájíme na tenké proužky, pažitku nasekáme. Z vína, sójové omáčky, škrobu, vegety, cukru a poloviny vývaru si připravíme zálivku, do které přidáme pár kapek octa. Maso zprudka opečeme, tuk slijeme a přidáme bambusové výhonky nebo nakrájenou kedlubnu. Na pánvi prohřejeme, zalijeme zálivkou, povaříme, osolíme, opepříme a zbytkem vývaru upravíme hustotu. Dochutíme nasekanou pažitkou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka