Vepřové na boloňský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg vepřové kýty, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku nebo lžička sušeného, 1 lžička fenyklu (mletého nebo drceného), olej, 1 cibule, 2 lžíce zelené petrželky (čerstvé nebo polovička sušené), 1/2 l mléka, 3 žampióny
Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lisovaným česnekem, opepříme a posypeme fenyklem. Dáme odležet. Pak maso ze všech stran opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli, petrželku a osmahneme. Zalijeme mlékem a pomalu dusíme do měkka. Když maso změkne, přidáme na plátky nakrájené žampióny. Omáčku pomalu vydusíme, aby zhoustla a přelijeme jí porce masa.
Příloha: těstoviny nebo i knedlík
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka