Vepřové maso v zeleninové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřového plecka nebo ramínka bez kosti, 4 dkg tuku, 1  cibule, mletá paprika, sůl, 40 dkg sterilovaného leča bez uzeniny, 2 lžíce kečupu, 2 dl kysané smetany, 1 lžička škrobové moučky
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Ke konci dušení přidáme lečo, kečup a smetanu, ve které jsme rozkvedlali solamyl, a za stálého míchání povaříme. Dochutíme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka