Vepřové maso Ťi-kan - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg vepřové kýty nebo kotlety, 1 vejce, sójová omáčka, olej, 3 lžíce škrobové moučky, česnek, 6 rajčat, 1 velká okurka, 6 dkg lískových ořechů, 6 paprik, 1 větší cibule, vegeta, sůl
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme s vejcem, škrobem a vegetou a necháme odležet. Omytou, očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a upravíme na 6 talířů. Na rozpálený olej vložíme maso a opečeme tak, aby se jednotlivé kousky neslepovaly. Tuk slijeme a k masu přidáme opražené a slupek zbavené lískové ořechy. Pokrm prohřejeme, zakapeme sójovou omáčkou a vkusně upravíme na talíře (zelenina kolem, maso uprostřed).
Příloha: bílý toast
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka